
Eklerki z nadzieniem budyniowym
dowiedz się więcej
Kruche babeczki z bakaliami
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Lemoniada arbuzowa z miętą
Składniki:
- 100 g cukru Sweet Family
- 120 ml wody
- garść liści mięty
- sok z 3-4 cytryn
- woda do uzupełnienia
- arbuz, melon
Sposób przygotowania:
Arbuza i melona kroimy w kostkę i zamrażamy. Cukier Sweet Family i wodę podgrzewamy, aż cukier Sweet Family się rozpuści, zdejmujemy z palnika. Do gorącego syropu dodajemy miętę i okładamy do wystygnięcia.
Odcedzamy miętę, dodajemy sok z cytryny i uzupełniamy wodą do smaku. Podajemy z zamrożonymi kostkami arbuza i melona.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej