
Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką
dowiedz się więcej
Chatka herbatnikowa z kremem budyniowym
dowiedz się więcej
Oponki serowe
dowiedz się więcej
Kruche ciasteczka migdałowe
dowiedz się więcej
Risotto kokosowe z malinami
Składniki:
2 porcje
- łyżka masła
- 152 g ryżu do risotto
- 300 g mleczka kokosowego
- ok. 250 ml mleka/napoju kokosowo ryżowego
- 2 łyżki cukru Sweet Family
- maliny
- mięta
Sposób przygotowania:
Mało rozpuszczamy i prażymy na nim ryż przez 2-3 minuty. Dodajemy mleko kokosowe, słodzimy i gotujemy, często mieszając i od czasu do czasu podlewając mlekiem/napojem kokosowym, aż ryż wchłonie cały płyn
Podajemy na ciepło lub zimno z malinami i listkami mięty.
Drukuj
Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek
dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe
dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe
dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami
dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami
dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim
dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka
dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka
dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym
dowiedz się więcej