Palmiery czekoladowe

Palmiery czekoladowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Sernik na zimno z galaretką

Sernik na zimno z galaretką

dowiedz się więcej
Chrupiące gofry

Chrupiące gofry

dowiedz się więcej

Mini Pavlovy

Składniki:

  • 2 białka w temperaturze pokojowej
  • szczypta soli
  • 125 g cukru pudru Sweet Family
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki soku z cytryny

Składniki na 6 sztuk

Dodatkowo:

  • 100 g śmietanki 30-36%, mocno schłodzonej
  • kilka truskawek
  • mięta, do dekoracji

Sposób przygotowania:

Białka umieścić w czystym i suchym naczyniu i ubić z solą na sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać po łyżce cukier puder. Dodać mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Dodać sok z cytryny, zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 120 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Wykładać po 1,5 łyżki masy na 1 bezę. Uformować 6 sztuk. Piec przez 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec przez godzinę. Studzić w delikatnie uchylonym piekarniku przez 2 godziny, a najlepiej przez całą noc.

Przed podaniem śmietankę ubić na sztywno, wyłożyć na bezy, udekorować truskawkami i miętą.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów