Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką

Ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką

dowiedz się więcej
Ciasto maślane z wiśniami

Ciasto maślane z wiśniami

dowiedz się więcej
Babka piaskowa

Babka piaskowa

dowiedz się więcej
Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

dowiedz się więcej

Deser Chia z musem mango

Składniki:

  • 400 g mleka lub mleka roślinnego
  • 60 g nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
  • 20 g cukru trzcinowego Sweet Family
  • 1 mango
  • świeże owoce, do dekoracji
  • mięta, do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mleko wymieszać z nasionami chia, odstawić na 15 minut. Posłodzić, dokładnie wymieszać i rozlać między 4 słoiczki lub szklaneczki. Wstawić do lodówki. Po ok. 30 minutach można ponownie wymieszać, aby nasiona chia równomiernie się rozłożyły w mleku. Zostawić w lodówce na ok. 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mango obrać, wyjąć pestkę, a miąższ zblendować na gładko. Przed podaniem deser chia udekorować musem mango, świeżymi owocami i listkami mięty.


Drukuj

Może następnym razem wypróbujesz inny nasz przepis

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

Ucierane ciasto z połówkami jabłek

dowiedz się więcej
Ucierane ciasto kokosowe

Ucierane ciasto kokosowe

dowiedz się więcej
Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

dowiedz się więcej
Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

dowiedz się więcej
Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

Tartaletki z kremem czekoladowym i jeżynami

dowiedz się więcej
Kremówki na cieście francuskim

Kremówki na cieście francuskim

dowiedz się więcej
Babeczki wielkanocne do koszyczka

Babeczki wielkanocne do koszyczka

dowiedz się więcej
Drożdżowa szafranowa babka

Drożdżowa szafranowa babka

dowiedz się więcej
Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

Tarta czekoladowa z kremem cytrynowym

dowiedz się więcej

Wróć do pełnej listy przepisów